Vreemd genoeg blijkt nog steeds maar een kwart van alle Nederlanders geregeld hun voeten te laten verzorgen. Terwijl we dit deel van ons lichaam toch erg zwaar belasten!
Daarom is het ook logisch dat uw voeten extra aandacht verdienen. Want u kunt pijnlijke voeten makkelijk voorkomen of verhelpen door een bezoekje aan een vakbekwame pedicure, aangesloten bij de brancheorganisatie ProVoet. Zij (of hij!) geeft uw voeten de behandeling die ze nodig hebben.

Wat doet een pedicure precies?

Tot de werkzaamheden van een pedicure behoren onder andere het verwijderen van eelt, likdoorns, het op de juiste wijze knippen en frezen van nagels en nagelproblemen oplossen. Het geven van adviezen en het opsporen en zoveel mogelijk wegnemen van de klachten behoort ook tot hun taak. En als verwennerij is er na afloop van de behandeling een fijne afsluiting voor de cliŽnt met een voetmassage.

Waaraan herkent u een vakbekwame ProVoet pedicure?

ProVoet is de Nederlandse branchevereniging voor pedicures. Alle leden van ProVoet worden verplicht om een door de branche erkend vakdiploma te halen. Hierdoor weet u zeker dat uw voeten door een vakkundige voetverzorger behandeld worden!
De meeste gediplomeerde leden voeren het logo van ProVoet op hun gevelbord, afsprakenkaartjes en op hun website, net zoals ik.

Medisch pedicure

De medisch pedicure is breed opgeleid. Ik kan alle zogeheten risicovoeten behandelen. Deze kunnen onder andere ontstaan zijn ten gevolge van reuma, diabetes, spasticiteit, ouderdom en verwaarlozing.
Daarnaast heb ik uitgebreide kennis en ervaring op het gebied van orthesiologie, nagelregulatie en -reparatie en antidruktechnieken.
Daarmee vergroot een medisch pedicure de behandelmogelijkheden van complexere voet- en nagelproblematiek.

Ik werk volgens vastgestelde richtlijnen en weet wanneer de cliŽnt moet worden doorgestuurd naar de (behandelend) arts. Ik werk op doelmatige wijze samen met andere zorgaanbieders.

Kwaliteitsbewaking
Als medisch pedicure ben ik geregistreerd in het Kwaliteitsregister voor Pedicures. Hiermee voldoe ik aan onderstaande kwaliteitsnormen:
- het naleven van door de branche vastgestelde normen betreffende hygiŽne, arbo en milieu
- het naleven van door de branche ontwikkelde Ďevidence based Richtlijnení ten aanzien van diabetes mellitus en reumatische aandoeningen
- het behalen van accreditatiepunten door het volgen van bij- en nascholingen.

Kortom; U bent bij mij in zeer ervaren en vertrouwde handen!
Informeer via uw zorgverzekering of u in aanmerking komt voor een vergoeding van een pedicurebehandeling.

Medisch pedicure
Petra Verhage © 2012

Ontwerp : APK Webdesign
Petra Verhage- van Veldhuizen
Maarten Freeke Wije 14
2421 TP Nieuwkoop
0172 - 579957
petra@pedicurenieuwkoop.nl