Hoe herken je huidschimmel (zwemmerseczeem)?
Schimmelinfecties komen veelvuldig voor tussen de tenen en onder de voeten. Het begint vaak met blaasjes en (door jeuken krabben) het kapot gaan van de huid. Deze infectie is zr besmettelijk.

Wat is de oorzaak van huidschimmel?
Ze wordt opgelopen in gezamenlijke doucheruimtes, kleedkamers en zwembaden. In een warm en vochtig klimaat gedijen schimmelsporen het best, zodat daar een bron van (her)besmetting ontstaat. Ook overmatig zeepgebruik en niet voldoende afdrogen van de voeten (vooral tussen de tenen) draagt bij aan het ontstaan van een schimmelinfectie.

Behandeling
In een vroeg stadium kan behandeling met anti-schimmel-zalf en poeder nog afdoende zijn. Behalve de huid moeten ook alle schoenen behandeld worden met het schimmeldodend preparaat. Dit zal heel regelmatig en consequent moeten plaatsvinden om te voorkomen dat er een nieuwe besmetting plaats vind. In een vergevorderd stadium zijn deze maatregelen niet meer afdoende en is het raadzaam de huisarts te raadplegen. Deze kan een medicijnenkuur voorschrijven die schimmels doden.

De pedicure
Eigenlijk is een regelmatig bezoek aan de pedicure een 'must' wanneer je wilt voorkomen dat een schimmelinfectie zo uit de hand loopt dat niet alleen je huid maar ook je nagels aangetast raken. Ik inspecteer je voeten en geef adviezen (o.a. producten) om de voeten en voethuid in optimale conditie te houden. Voorkomen is beter dan genezen en dat gaat zeker op voor schimmelinfectie
Petra Verhage © 2012

Ontwerp : APK Webdesign
Voetproblemen - huidschimmel
Petra Verhage- van Veldhuizen
Maarten Freeke Wije 14
2421 TP Nieuwkoop
0172 - 579957
petra@pedicurenieuwkoop.nl